instagram instagram instagram instagram

Корисні властивості кокосу, про які ви не знали раніше

 Корисні властивості кокосу, про які ви не знали раніше

Що собою являє кокос?


     Екзотичний горіх, який росте на пальмовому дереві, але не містить в собі жодних шкідливих речовин і у всяких його формах для споживання неймовірно позитивно впливає на людський організм. Так, це він - кокос!

    Цей тропічний плід не поступається, а навіть переважає, у користі багато продуктів, які ти використовуєш у повсякденному житті. І в цій статті ми розкажемо тобі про усі корисні властивості кокоса, які ти не знала раніше.

     Божественний аромат (і невгамовний апетит твого хлопця на екзотичний фрукт) може викликати питання: «як правильно використовувати кокос і що в ньому може бути корисного?».

     Так от. Кокос багатий на вітаміни В, А та С, а також містить в собі тонну кальцію, натрію, фосфору, калію, заліза, натуральних цукрів, білків і вуглеводів, а також жирних кислот!!! Ось тобі бетонний аргумент від Apothecary, після якого ти точно можеш викинути всі солодощі та вкусняшки зі свого холодильника і натомість почати балувати себе кокосиком.



Спосіб отримання кокосової олії.


     На сьогоднішній день існує понад 1500 досліджень, які підтверджують, що олія кокосу є одним з найбільш здорових та корисних продуктів на планеті.

     Процес отримання цієї чудо-олії відбувається за такою схемою: спершу оцю біленьку та смачненьку частину кокосу відокремлюють від шкаралупи. Просто. Після цього вибирають одну з двох технологій отримання кокосової олії – це холодний або гарячий віджим. При використанні того чи іншого методу в кінцевому результаті ми отримуємо однаковий продукт, але з деякими відмінностями при застосуванні.

    Наприклад, для методу холодного пресування м’якоть кокосу використовують в сирому вигляді. На завершення ми отримуємо чистий продукт без домішок чи фільтрувань – нерафіновану кокосову олію.

     Цей тип пресування дозволяє зберегти усі корисні властивості кокосової олії. Але при такому віджимі можна отримати не більше 10% масла. Саме тому він використовується рідше, бо є значно дорожчим, хоча така олія супер-пупер корисна.

     Нерафінована кокосова олія має властивість тверднути при холодній температурі і щоб повернути її до рідкої консистенції, вам доведеться залишити її в місці, де температура сягатиме +25 градусів або ж просто розігріти на водяній бані.

     Отримування кокосового масла за другою технологією значно відрізняється від першого. Для гарячого віджиму білу частину кокосу потрібно висушити. У сухій м’якоті міститься близько 60% олії. При вилученні кокосової олії таким методом вона втрачає насичений колір, смак та кокосовий запах, тому що олія піддається хімічній та механічній обробці, такій як рафінування, знебарвлення і дезодорація. На жаль, при такому методі кокос та олія втрачають значну частину своїх корисних речовин. І це просто факт.

     В індустрії краси в основному використовується рафінована кокосова олія, бо її ціна значно дешевша і використання олії без домішок дозволяє гарантувати стабільний результат: одинакової консистенції крем при виробництві.

    Ми в Apothecary Skin Desserts розуміємо всю користь нерафінованої олії, тому використовуємо таку олію в своїх формулах. І результат таких кремів завжди тішить наших клієнток.



      Де брати класну кокосову олію?


     В ідеальному світі аптеки та магазини мають продавати сертифіковану продукцію, де буде написано склад, але в реальному світі це майже завжди не так. Отримати натуральну кокосову олію дуже важко. І це насправді можуть зробити лише відповідальні компанії, які мають доступ до етичних постачальників та можуть закуповувати великі об’єми сировини.

     Команда компанії Apothecarу неймовірно ретельно перевіряє своїх постачальників та якість їхньої сировини. Наша кокосова олія їде до нас з одного етичного господарства, яке знаходиться в далекій Малайзії і є повністю неочищеною та натуральною. Використання рафінованої кокосової олії спричиняє неймовірне закупорення пор (так як кокосова олія є досить комедогенною), а також викликає прищі.



Кокосова олія та її користь



     Насичені жири, які містяться у кокосовій олії, працюють як природний антибіотик, вбиваючи бактерії і відповідно допомагають позбутись прищиків.

     Рафінована олія майже не містить антибактеріальних властивостей і тому перетворює проблему прищиків на слона в посудній лавці!


Кислоти, які містить кокосова олія:


  •     Лауринова кислота С12 – 48%
  •     Мірітинова кислота С14 – 16%
  •       Пальмітинова кислота С16 – 9,5%
  •       Капринова кислота С10 – 8%
  •       Каприлова кислота С8 – 7%
  •       Олеїнова кислота С18:1 – 6,5%
  •       Інші кислоти – 5%


 Кокосова олія для шкіри обличчя та тіла


     Кокосову олію радять використовують не лише в кулінарній сфері чи через її корисні властивості, але і як лікувальний та косметичний догляд за шкірою.

     З проблемою під назвою суха шкіра сьогодні стикається не одна дівчина, а нам відомо, що позбавлена натурального зволоження шкіра, швидко старіє!

     Тому кокосова олія та суха шкіра лиця – доволі вдалий тандем. Вона зробить ваше обличчя ніжним та м’яким і на дотик воно нагадуватиме шовк.

     В косметології кокосова олія часто використовується, завдяки її неймовірно корисним властивостям:

  •         живить шкіру вітамінами А та Е;
  •         має омолоджуючий ефект;
  •         підвищує пружність шкіри;
  •         запобігає появі мімічних зморшок;
  •      захищає від УФ;
  •         захищає шкіру від зневоднення

     Якщо тебе непокоїть одна з цих проблем, ми знаємо як її вирішити.

     Твій ідеальний день може розпочатись із простого вмивання. Дозволь розкоші кокосової олійки зробити свою місію - подарувати тобі ніжну шкіру.  Ми Apothecary створили кокосове мило , яке познайомить твою шкіру зі всіма вітамінними перевагами кокосової олії. Ти можеш бути впевнена, що наша компанія використовує найякіснішу кокосову олію, яка є в складі цього мила.

    Згідно з дослідженнями, опублікованими в медичному журналі Food and Function , кокосова олія насичує шкіри антиоксидантами і призводить до суттєвого сповільнення старіння.

    Також нерафінована кокосова олія сприяє розгладжуванню вже наявних зморшок, допомагає позбавитись від прищиків і висвітлити пігментні плямки. Чудово зволожує та живить шкіру. ЇЇ можна наносити як в чистому вигляді (проте не рекомендується робити це день-у-день), так і додавати в косметичні засоби, наприклад, у денний крем.

    Комбінована шкіра вимагає до себе не менш особливої уваги та ретельно підібраного догляду, ніж суха. Звичайно, треба розуміти, що одна олія чи крем не зможуть дати шкірі все і зразу, але нерафінована кокосова олія допоможе збалансувати шкіру та надати їй достатньо вологи.

     Також кокосова олія захищає шкіру в екстремальних умовах (від вітру, холоду, сонця). Особливо важливо зараз, в літній період, правильно засмагати. Всі знають, що ми, дівчатка, їдемо на море не лише для того, щоб відпочити, але і щоб привезти звідти ідеальний загар.

Але нам відомо, що промені сонця нереально нещадно старять шкіру.

    Тому кожна дівчинка, яка не хоче в 40 нагадувати печену картопельку, повинна відповідально поставитись до питання захисту своєї шкіри. Тут на допомогу теж прийде кокосова олія. За рахунок вмісту гіалуронової кислоти, яка міститься в людському організмі, кокосова олія створює натуральне зволоження для шкіри. І
дослідження показують  її ефективність, як слабкого сонцезахисного крему, блокуючого близько 20% ультрафіолетових променів сонця.

    Також кокосове масло є чудовою масажною речовиною і допомагає позбавитись целюліту та розтяжок, а ще після неї тіло пахне як цукерочка.

     Саме з цієї причини воно є основним інгредієнтом різних продуктів для догляду за тілом та шкірою, таких як, наприклад, мило, лосьйони та креми.


Застереження


     Дівчаткам, у яких жирна шкіра, використовувати кокосову олію слід дуже обережно. Наносячи масло на проблемні ділянки, більша ймовірність того, що у тебе примножаться прищики і закупоряться пори. Щоб уникнути таких проблем при використовуванні кокосої олії, власницям жирного типу шкіри бажано проконсультуватись з косметологом.


Кокосова олія для волосся


     Кокосова олія містить дуже багато вітаміну Е! Використання кокосової олії ідеально підходить у догляді за волоссям, тому що вона дарує волоссю ідеальну шовкову текстуру, блиск і зменшує сухість шкіри голови. Вона ідеально захищає волосину від втрати білка в процесі миття.

     Також при регулярному викориcтанні кокосової олії у догляді за волоссям, його виростає значно більше суттєво кращої текстури .

     До речі, кокосова олія є секретною зброєю Кім Кардаш’ян  і причиною, чому в неї таке гарне волосся.




продукція з історії
Шоколадний Рай
Шоколадний Рай
Мадам Помпадур
Мадам Помпадур
Золотий горішок
Золотий горішок
Монро
Монро
Гранатовий джем
Гранатовий джем
Гранатова
Гранатова
залиш свій e-mail
та отримай 5% знижки на перше замовлення